Seeing the Light: a CGI of the domed atrium for the New Museum of London in Smithfield Market (Stratford, London)

Notes:
After a decade of planning, a new “cultural quarter” was unveiled: museum-land meets Thamesmead. It is a row of three piles of boxes, a pastiche of 1960s Brutalism. They are supposedly for an art college, a ballet theatre (with a measly 600 seats) and an outpost of the V&A museum. A couple of apartment towers will loom over the site. It is as far from today’s “smart city” of integrated urbanism as could be imagined. standard.co.uk/comment
Topics:
Architecture -- Britain -- 21st century -- (YVRC)
Culture:
English
Accession Number:
4816-001
Genre:
architecture (AAT)
Format:
Image
Content Type:
Sculptures, Models, & Architecture
Rights:
The use of this image may be subject to the copyright law of the United States (Title 17, United States Code) or to site license or other rights management terms and conditions. The person using the image is liable for any infringement
Access Restrictions:
Yale Community Only
Source Title:
London Evening Standard, August 2, 2016
Yale Collection:
Visual Resources Collection
Digital Collection:
Visual Resources Collection
Number of Scans:
4816
OID:
15960129
PID:
digcoll:2809831